Yritysjuhliin toivottiin maidotonta ja sokeritonta kahvikakkua ja tällaisen löysin allergialeivontaa blogista. Tosin jouduin testaamaan sen 3 kertaan ensin, koska en saanut onnistumaan sitä muuttelematta hieman aineksien määriä... Tästä muodostuu helposti myös gluteeniton vaihtamalla vain jauhot sopiviksi. Taikka makeutusaine sokeriksi jos et tahdo sokeritonta kakkua.

8 dl vehnäjauhoja

6 dl canderel makeutusjauhe (jos teet sokerillisen, 6 dl hienoasokeria)

10 tl leivinjauhetta

1 sitruuna

Sokeriton appelsiinimehu ->

-> 4 dl nestettä yhteensä

100g maidoton rasva (esim. flora culines)

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Pese sitruuna huolella ja raasta kuori ja laita se kuivien aineksien joukkoon. Purista sitruunan mehu ja lisää appelsiini mehu jotta saat yhteensä 4 dl nestettä. Sekoita mehut kuivien aineksien sekaan ja sekoita. Lisää rasva lopuksi ja sekoita. Paista 175C ja noin 45 min.

 

Itselläni oli 2l vetoisuus kakkuvuoassa. Taputin kosteilla sormilla pinnan tasaiseksi ennen uuniin laittoa. Ainekset eivät kohoa hirmusesti joten kohoamis varaa ei tarvi juurikaan olla. Kumoa jäähtyneenä murtumisriskin takia.

Nesteenä voi käyttää oman maun mukaan. Esim. kahvia, kaakaota, mehuja jne jne.