Kokeilin vihdoinkin muffineiden tekoa. Herkullisen ohjeen nappasin Nyytin herkkuja -blogista. Ja täytyy sanoa että yksi parhaimman makuisia muffineita mitä olen maistanut. Ohjetta en turhaan raapustele tähän, sen löydät täältä. Alkuperäinen ohje taitaa olla (?) Ruokaohjeita ja herkkuja á la Marielta.
Sen verran kyllä sanoisin tuohon ohjeeseen, että en toiste laittaisi ihan niin paljon vehnäjauhoja. Olivat turhan kuivia/kovia tuolla määräällä.Uskon siis (en tiedä tietystikään viel...) että esim. 3-3½dl olisi ehkä parempi kuin ohjeen 4dl. Makua asia tietysti myös, mutta itse tykkään kyllä pehmeämmstä koostumuksesta :)
Koristeluun vaikutti Mansikkamäen Ebe jälleen. Olen jo pitkään halunnut kokeilla tuota kuorrutteen marmorointia ja itseasiassa, se oli kyllä ihana. Siihen ohjeen löydät täältä.
Pikeeristä tehdyt tonttulakit on omaa käsialaa ja muutama lumihiutalekin pääsi tonttulakkien kera muffinien päälle.Tonttulakit värjäsin wiltonin pastavärillä, joulun punainen.

Kuorrute jota laitoin näihin päälle, oli aivan ihana:
n. 1½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (vatkattuna)
n. 1dl flora vispiä (vatkattuna)
50g valkosuklaata (sulatettuna)

Värjäsin punaisen kuorruteosion wiltonin joulun punaisella pastavärillä.

Muffini uunista ulos                                                  Kuorrutteella ja tonttulakeilla
1081724.jpg   1081719.jpg   

Kuorrutettuja
  1081720.jpg

Tonttulakeilla ja lumihiutaleilla
1081722.jpg