Tämä hääkakkuprojekti oli ihana ja myös stressaava. Ihana siksi että taas jotakin uutta ja mielenkiintoista kakkumaailmassa, stressaava siksi että sain ko. tilauksen vain 1,5 viikkoa ennen kuin hääjuhla jo on. Tuohon lyhyeen aikaan kun lisätään oma arki uusien aloituksien kanssa -> mm. pväkoti, koulut, tätä tilausta ennen jo olevat kakkutilaukset koristeineen plus arkeen kuuluvat muut asioiden hoitamiset ja tehtävät, eivät tunnit ja hermot meinanneet riittää.. Suuremmin hermostumatta kuitenkaan, tässä loppu tulos.

Lämpimät onnittelut hääparille <3

1251030037_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1251030220_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1251032138_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjat: Englantilainen suklaa kahvikakku

Pientä kostutusta vadelmamehulla

Täyte (toiveesta):

Sokerikreemi, suklaamousse ja vadelmia

Kuorrute: Vaniljan makuinen sokerimassa, alla sokerikreemi

Koristeet: Magnoliankukka sokerimassaa ja lehdet sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta

Pientä yhteenvetoa:

Kakun kasaamisen tekniikka ei itseasiassa ollut ollenkaan vaikeaa, ts en kaivannut etukäteis testaamista tai treenaamista sen suhteen. Sofiella auttoi ihanasti puhelimitse omaa kokemustaan vastaavanlaisesta kasaamiskokemuksestaan.. Kiitos siitä ! Mikä kuitenkin poikkeaa hieman tästä tavasta. Tähän pystyi hyvin paneutua parissa minuutissa kun sain tavarat käsiini. Mutta tuo kuorrute mitä käytin kakun päälle, siihen olisin toivonut löytyvän aikaa testata ihan kakun päälle ennakkoon. Näppituntumalla kyllä ehdin testailla jne, mutta se, miten se käyttäytyy esim. jääkaapissa taikka kakun päällä kun kakku otetaan jääkaapista pois.... No, näistäkin asioista nyt viisaampana, tuo viisaus olisi pitänyt vain olla ennen tätä kakkua Itku. Kakut tosiaan tulivat tasaiseksi ensialkuun, mutta alle tunnissa kuorrute alkoi kupruilemaan jääkaapissa aivan hirmuisesti. Alle laitoin sokerikreemiä, mutta tuntui ettei siitä ollut mitään hyötyä... kahdesta kerroksesta otin kertaalleen kuorrutteen poiskin ja laitoin sokerikreemitkin uusikisi, paksummin. Se auttoi kyllä hiukan, mutta vain ajallisesti muutaman tunnin.. 5kg kuorrutetta oli, kaikki meni Nolostunut.

Lopputulos on ok, mutta ei hyvä. Toivottavasti edes maku on ollut kohillaan *syvä huokaus*

Tässä muutama kuva vielä vaiheista mitä muistin kuvata Viaton

Kakkupohjana toimi Englantilainen suklaa kahvikakku (ohjetta tuonnempana), ensimmäinen kerros sokerikreemiä

1251030375_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suklaamoussea ja vadelmia

1251030434_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakut hyytyneet, pinnalle sokerikreemiä (ei kuvaa tietystikään tästä..), jääkaappiin kovettumaan ja sitten sokerimassa kuorrutteeksi

1251030488_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kerroksien välipohjien alapuolella on tapit joilla voi merkitä paikat putkille..

1251030797_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

..ja sihdata että seuraava kakkukerros menee varmasti keskelle.

1251030534_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Putket sahattuna oikean mittaisiksi ja paikoilleen

1251030663_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaikkiin muihin kerroksiin paitsi tietysti ylimpään.

1251030709_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kerroksien ollessa erillään, asetin koristenauhan alareunoihin. Varmistin kiinnipysymisen "kakku neuloilla"...

1251032287_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakut päällekkäin ja koristeet.

1251031555_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kukkien lehdet alkoivat hikoilemaan kasatessani kakkua ulkoterassilla kahvitarjoilupöydälle (hääjuhlapaikassa) että menivät pinnalta ihan kiiltäviksi ulkoilman kosteuden takia. Samoin kuorrute alkoi ulkoilmassa temppuilemaan ihan urakalla, hikoili ja kostui... Hmm, olikohan tässä kaikki? Nyt yhtäkokemusta rikkaampi Silmänisku