Tämä hääkakkuprojekti oli ihana ja myös stressaava. Ihana siksi että taas jotakin uutta ja mielenkiintoista kakkumaailmassa, stressaava siksi että sain ko. tilauksen vain 1,5 viikkoa ennen kuin hääjuhla jo on. Tuohon lyhyeen aikaan kun lisätään oma arki uusien aloituksien kanssa -> mm. pväkoti, koulut, tätä tilausta ennen jo olevat kakkutilaukset koristeineen plus arkeen kuuluvat muut asioiden hoitamiset ja tehtävät, eivät tunnit ja hermot meinanneet riittää.. Suuremmin hermostumatta kuitenkaan, tässä loppu tulos.
Lämpimät onnittelut hääparille <3
Pohjat: Englantilainen suklaa kahvikakku
Pientä kostutusta vadelmamehulla
Täyte (toiveesta):
Sokerikreemi, suklaamousse ja vadelmia
Kuorrute: Vaniljan makuinen sokerimassa, alla sokerikreemi
Koristeet: Magnoliankukka sokerimassaa ja lehdet sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta
Pientä yhteenvetoa:
Kakun kasaamisen tekniikka ei itseasiassa ollut ollenkaan vaikeaa, ts en kaivannut etukäteis testaamista tai treenaamista sen suhteen. Sofiella auttoi ihanasti puhelimitse omaa kokemustaan vastaavanlaisesta kasaamiskokemuksestaan.. Kiitos siitä ! Mikä kuitenkin poikkeaa hieman tästä tavasta. Tähän pystyi hyvin paneutua parissa minuutissa kun sain tavarat käsiini. Mutta tuo kuorrute mitä käytin kakun päälle, siihen olisin toivonut löytyvän aikaa testata ihan kakun päälle ennakkoon. Näppituntumalla kyllä ehdin testailla jne, mutta se, miten se käyttäytyy esim. jääkaapissa taikka kakun päällä kun kakku otetaan jääkaapista pois.... No, näistäkin asioista nyt viisaampana, tuo viisaus olisi pitänyt vain olla ennen tätä kakkua . Kakut tosiaan tulivat tasaiseksi ensialkuun, mutta alle tunnissa kuorrute alkoi kupruilemaan jääkaapissa aivan hirmuisesti. Alle laitoin sokerikreemiä, mutta tuntui ettei siitä ollut mitään hyötyä... kahdesta kerroksesta otin kertaalleen kuorrutteen poiskin ja laitoin sokerikreemitkin uusikisi, paksummin. Se auttoi kyllä hiukan, mutta vain ajallisesti muutaman tunnin.. 5kg kuorrutetta oli, kaikki meni .
Lopputulos on ok, mutta ei hyvä. Toivottavasti edes maku on ollut kohillaan *syvä huokaus*
Tässä muutama kuva vielä vaiheista mitä muistin kuvata
Kakkupohjana toimi Englantilainen suklaa kahvikakku (ohjetta tuonnempana), ensimmäinen kerros sokerikreemiä
Suklaamoussea ja vadelmia
Kakut hyytyneet, pinnalle sokerikreemiä (ei kuvaa tietystikään tästä..), jääkaappiin kovettumaan ja sitten sokerimassa kuorrutteeksi
Kerroksien välipohjien alapuolella on tapit joilla voi merkitä paikat putkille..
..ja sihdata että seuraava kakkukerros menee varmasti keskelle.
Putket sahattuna oikean mittaisiksi ja paikoilleen
Kaikkiin muihin kerroksiin paitsi tietysti ylimpään.
Kerroksien ollessa erillään, asetin koristenauhan alareunoihin. Varmistin kiinnipysymisen "kakku neuloilla"...
Kakut päällekkäin ja koristeet.
Kukkien lehdet alkoivat hikoilemaan kasatessani kakkua ulkoterassilla kahvitarjoilupöydälle (hääjuhlapaikassa) että menivät pinnalta ihan kiiltäviksi ulkoilman kosteuden takia. Samoin kuorrute alkoi ulkoilmassa temppuilemaan ihan urakalla, hikoili ja kostui... Hmm, olikohan tässä kaikki? Nyt yhtäkokemusta rikkaampi
Kommentit