Yhtenä hetkenä leivoin raparperipiirakan lomapäivän herkuksi. Ohjeen nappasin ihan suoralta käsin Kirsiltä ja voinen sanoa etten parempaa raparperipiirakkaa ole hetkeen ahminut!!! Kirsi nappasi ohjeen Eevalta (Eeva's Cookings) ja oisko se alkupräispaikka lienee...? Päälle laitoin vaniljakastiketta ja se oli sitte tupla nam!!

1691773.jpg

Ohje kopsattu sellaisenaan Kirsiltä,
suluissa omat pienet variaatiot ;)

Pohja:
2 munaa
100 g tavallista sokeria
75 g fariinisokeria
1 dl maitoa
1 dl Flora Vanillaa
1 dl voisulaa (flora guliness)
2 tl leivinjauhetta
4-5 dl vehnäjauhoja (4 dl v.jauhoja)

Päälle:
3 dl kylmää vettä
1 dl vaniljakreemijauhetta
noin 200-300 g raparperia

Muruseos (myöskin piirakan päälle):
25 g margariinia
50 g sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja

Voitele vuoka (halkaisija noin 28 cm). Paloittele raparperi noin sentin mittaisiksi paloiksi. Vatkaa munat ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon maito, flora vanilla (ei tarvitse vispata) sekä voisula. Sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot ja sihtaa munaseoksen joukkoon. Sekoita ja kaada vuokaan.

Valmista vaniljakreemi lisäämällä veden joukkoon jauhe. Sekoita vatkaimella muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen anna kreemin hetken seistä. Levitä kreemi taikinan pinnalle siten, että reunoille jää reilun sentin mittaiset kreemittömät osuudet. Levitä raparperinpalat kreemin päälle. Valmista muruseos laittamalla voi, sokeri ja jauhot samaan astiaan ja nyppimällä ne murumaiseksi seokseksi. Ripottele raparperien päälle. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia (riippuu uunista, joten muista vahtia!). Tarjoile jäätelön tai kylmän vaniljakastikkeen kera.