Äitini tilasi 2 isänpväkakkua. Toinen voileipäkakku ja toinen täytekakku. Kaikkeen oli täysin vapaat kädet.
Voileipäkakkuun mulla ei koskaan sitä kuuluisaa ns. punaistalankaa ollutkaan, siis koristeluun -> oli meinaan elämäni ensimmäinen.
(annos riitti 2 voileipäkakkuun)
400g ruohosipulituorejuustoa
4dl kermaviiliä
2dl ranskankermaa
1,5 dl flora vispi
1 ruohosipulinippu
4kpl herkkukurkkua
1 punainenpaprika
400g saunapalvikinkkua
paprikajauhetta
valkosipulijauhetta
kuivattua sipulirouhetta
mustapippuria
n. ½dl sinappia
lime-mehua reipas loraus, n. ½ dl.
Laitoin leivät tuollai ruudukoiksi, ja aina uudessa kerroksessa leivät meni erijärjestyksessä. Eli vuorollansa aina vaalea ja tummaleipä. Tässä voileipäkakussa oli 24 leipäpalaa yhteensä, 4 kerrosta.
Kostutus lihaliemellä.
Kuorrute oli:
400g maustamatonta tuorejuustoa
2dl ranskankermaa
paprikajauhetta
Koristeluun käytin sydänmetwurstia, tomaattia, tuorekurkunkuorta ja jäävuorisalaattia.
Kurkunkuorista tehdyn idean löysin La Cocina Feliz -blogista ja alkuperäisidea on Ruokaohjeita ja herkkuja á la Marie -blogista.
Kommentit