Erittäin hyvä Ystäväni vietti tässä hiljan pyöreitä vuosia. Hän halusi juusto-valkosuklaakakun, yksinkertaisesti koristeltuna. Mietittiin määrää ja päädyttiin että 3 kakkua ainakin riittää =)
Ja koristelusta sitten tuli ainakin yksinkertainen -> Ystäväni toiseksi tuleva lempikukka gerbera sai hoitaa kunniatehtävää 2 kakussa + sulatetusta suklaasta tehdyt lehdet (tulppaani oli ykkösenä -> vaikeasti saatava tähän aikaan),  yhdessä kakussa sitte toimi sulatetulla suklaalla tehdyt koristeet =)

896686.jpg

896688.jpg

896683.jpg

Kakkupohja:
200g kaurakeksejä
80g voita tai margariinia

Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit muruiksi ja lisää joukkoon sulatettu voi tai margariini. Painele seos tasaiseksi leivinpaperin päälle, kakun pohjaksi.

Täyte:
300g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
2dl sokeria
250g valkoista suklaata
2tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä (+ n. ½dl vettä)
3dl kuohukermaa

Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen, kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Erota valkuaiset ja keltuaiset kananmunista. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto, sokerit ja keltuaiset tasaiseksi ja lisää valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Vatkaa liivateseos juusto-suklaaseokseen. Lisää kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan, keksimurujen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 5h, mieluiten yön yli.
Kakun voi pakastaa!

Mansikkamelba kastike:
½kg mansikoita
3rkl sokeria
½ sitruunan mehu

Survo sauvasekoittimella mansikat kuohkeeksi survokseksi. Sekoita joukkoon sokeri ja puristettu sitruunan mehu.