Pikkujoulut onnellisesti takanapäin. Hauskaa oli, ihan ensin ISO KIITOS rakkaille ystävilleni mukavasta illasta ja hauskasta menosta =) Ensi vuonna taas uudestaan!

Tarjoamiseksi sitte jokainen meistä teki osuutensa, ja voin sanoa, että syömistä tosiaaan riitti yllin kyllin. Mahat saatiin pulleaksi, mikä tuskin oli tarkoitus, hih ;D
Piparirasioiden lisäksi tein jälkiruuaksi jouluisen kakun (taas kakku niin...) ja tällä kertaa ei pursotuksia tarvittu, vaan marsipaanilla ja sokerimassalla tehtailin tällä kertaa kakun kuorrutukset.

Kakkupohja oli 4 munan perustaikina, johon lisäsin
2tl kanelia
2tl kardemummaa
1tl joulupiparimaustetta
Taikinan paistoin uunipellillä

Sapluunan tein paperista ja leikkasin 2 palaa joulukellon muotoon

Täyte:
250g valkosuklaata
1,5dl flora vispiä
3dl survottua mansikkaa
½dl sokeria
2tl vaniliinisokeria
½ joulusuklaalevy
muutama murskattu joulupipari
4 liivatetta + vettä

Kostutuksena marlin glögiä

Joulukellon pintaan oli tarkoitus saada ihania ornamenttikuvioita sparyaamalla, mutta upsis, spray loppui noin 5 sekunnin jälkeen kokonaan ja sitte tulikin sudille töitä, jotta suunnittelemastani kellon pinnasta tulisi edes hiukan kiiltävä, tosi kiiltävän sijaan -> täytyy heti laittaa tilausta pystyyn jotta spray-tilanne saadaan korjatuksi ;) Eli kristallipulverit taasen esiin ja eikun töpsöttelemään.
Ostin tiimarista ihania puisia kuvioita, asetin ne marsipaanin pinnalle tiukasti ja sparyllahan se asia olisi hoitunut kätevästi mutta ei.. siksipä noista kuvioista ei nyt sitten tullut niin teräviä ja kauniita, mutta idea kuitenkin tulee esiin  :)

1068985.jpg

Havunoksat ja rusetti sokerimassaa
Kellon pinta, nauha ja "kilkatin" marsipaania
Pinnalla kauheesti kristallipulveria, joka paikassa =D

1068996.jpg

Ja yksi Enkeli pääsi nauhan päälle koristeeksi

1069017.jpg