Nyt on onnellisesti juhlittu esikoisen 9 vuotis juhlat ja mukavastihan ne menivät. Porukkaa oli juuri sopivasti ja kaikki tuntui jälleen viihtyvän ja saivat vatsansa täyteen. Kiitos kaikille vieraille vielä kerran :)

Alkuruoaksi oli suppilovahverokeittoa. Sen reseptin sain pitkäaikaisemmalta ja yhdeltä rakkaimmalta ystävältäni. Laitan tähän nyt reseptin miten itse sen sain. Juhliin tein tuon viisin kertaisesti ja käytin punasipulia kun sitä sattui olemaan =)

SUPPILOVAHVEROKEITTO:

1 litra tuoreita
 tai 1 dl kuivattuja suppilovahveroita
2 salottisipulia tai
1 keltasipuli
3-4 rkl voita
3-4rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
2 kpl kana- tai kasvislientä
2 dl ranskankermaa
1 rkl tomaattipyrettä
suolaa
musta- ja valkopippuria
n. 1 rkl sitruunamehua
persiljaa ja/tai ruohosipulia

963212.jpg

Pääruoaksi oli täytettyjä paprikoita ja kreikkalaista fetasalaattia.

TÄYTETYT PAPRIKAT:

Jauhelihaa
punasipulia
purjoa
mausteina eri pippurilajeja
mozzarella ja edam juusto raastetta

Kannattaa esikeittää paprikat noin 7 min ennen täyttöä ja uuniin laittoa. Paprikan kannen päällä oli muutama siivu oltermannijuustoa ja uunissa 200 asteessa noin 45-60 min.

963219.jpg

Ja lopuksi tietysti täytekakku ja muita herkkuja. Vihdoin pääsi aiemmin maalattu köpöttelevä heppakin ansaitulle paikalleen ;) Täytteenä tässä oli kuten tuossa edellä olevassa Hello Kitty-kakussa. Pursotus oli yritetty tehdä punoskoria hieman väljemmin jotta alle levitettu flora vispi valkoisena antaisi oman säväyksensä ja ilmavuutta.

963224.jpg963229.jpg

Ja porkkanakakku tehtynä sydänvuokaan. Tähän reseptin löydät täältä: La Cocina Feliz

963234.jpg

Tämän sydän vuoan löysin anttilasta ja vihjeen siihen sain Mansikkamäen Ebeltä, kiitos kaunis *niiaa syvään kiitollisena* Kakun päälle sprayasin pronssia joka antoi upean kiillon ja värin kakulle, mikä hieman valjusti näkyy kuvasta, harmi =/

+ pöytäkoristeita:

963323.jpg

Kiirettä piti, ja ilman apujoukkoja en olisi selvinnyt, joten erityis kiitos vielä kaikille auttaneille ja apua tarjonneille!!!

Muutama kuva taas loppuun esikoisen menneiden synttäreiden kakuista:

896691.jpg896699.jpg
895488.jpg