Esikoisen koulussa oli tänään koulupvä, Unicef-kävelyn merkeissä. Tytön luokka piti "kahvilaa" jonne vanhemmat leipoivat myytävää (varat kerätään luokkaretkeä varten) ja minä tein tyttäreni pyynnöstä porkkanakakkua. Olikin pitkästä aikaa erittäin herkullista, nam!

PORKKANAKAKKU

4 dl sokeria

4 munaa

300g sulaa margariinia/voita

4 dl porkkanaraastetta (ohueksi raastettua)

4 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

2 tl kanelia

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään valmiiksi. Lisää jauhoseos ja margariini vuorotellen ja lopuksi porkkanaraaste, varovasti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille ja paista 200C noin 10-15min. Jos haluat tehdä kahvikakkuna, paista 150C ja noin 30-45min. Kokeile esim. paistotikulla onko kypsää.

 

KUORRUTE (jäähdytetylle pinnalle):

100g sulatejuusto, maustamaton

250g tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

nokare rasvaa

mantelirouhetta

Laita kattilaan rasva, juusto ja vaniljasokeri. Kuumenna varovasti ja sekoita. Lisää siivilän kanssa tomusokeri, koko ajan sekoittaen. Levitä seos verkkaisesti kakun päälle ja mantelirouhe kuorrutteen päälle. Mantelirouhe ei kiinnity kuorrutteeseen jos pinta ehtii jäähtyä.